Vivre en Wallonie oui,
mais pourquoi?

Na het bezoeken van een paar mooie huizen in zowel Vlaanderen als Wallonië zijn ik en mijn vriend er toch van overtuigd om in Wallonië te gaan wonen… En ik wil jullie graag vertellen waarom we precies hiervoor zouden kiezen.

Ikzelf woon ondertussen al 12 jaar in Avelgem. Voor degene die Avelgem niet kennen: een gezellig boeredorpke, waar je alles vindt wat je nodig hebt. Avelgem ligt aan de grens met Wallonië. Je kent de Kluisberg (mont-de-l’enclus) toch wel? Perfecte plek om iets lekker te gaan eten met een zalig uitzicht. Net het gevoel of je op vakantie bent (of toch wel een beetje 😉).

Ik heb zelf vrienden die in Wallonië wonen, het is me dus niet onbekend. Ik weet niet waarom maar ik krijg gewoon een ander gevoel als ik daar door de straten rijd. Een warmer gevoel. Om je een idee te geven; je rijdt een kleine weg in, de mensen staan buiten en steken hun hand op als je passeert. Het is iets klein, maar ik krijg er een goed gevoel bij. Niet dat je dat in Vlaanderen niet hebt. In Vlaanderen gebeurt dit meestal enkel bij mensen die we goed kennen.

Tijdens het rijden is het ook al gewoon zalig, verre uitzichten met veel natuur. Groener, groener, groener! Veel aangenamer dan grijze gebouwen. Ja toch? Een ander goede reden: Wallonië is cheaper! Hetzelfde huis met dezelfde oppervlakte is veel duurder in Vlaanderen. 

Als ik in Wallonië ga wonen, dan verkies ik toch wel de streken Mont de l’Enclus, Orroir, Amougies, Escanaffles, Celles. Gewoon omdat het dicht bij alles ligt en de streek is gewoonweg zéééér mooi!

Onze zoektocht is dus vanaf nu gericht naar Wallonië… Ben je zelf ook benieuwd hiernaar?

Dan geef ik je 1 gouden tip: take your car for a spin & just drive

Close Menu

Like this blog? Share!

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://opzoeknaarmijnstekje.be/vivre-en-wallonie-oui-mais-pourquoi
Twitter
INSTAGRAM