Ontdek hier leuke stekjes!

Take 1

Hey iedereen! Dit is mijn eerste vlog waar mijn zoektocht start naar mijn eigen stekje. De nieuwbouwwoning die ik hier bezoek is gelegen in de Schaapsdreef te Kortrijk.

Ben je ook op zoek naar uw eigen stekje en weet je niet waar beginnen? Kijk dan zeker naar mijn wekelijks geüpdate kanaal en volg me in mijn verhaal 

De Groote Fabrieke

Doorniksesteenweg 151, 8580 Avelgem

By Eline Dewaele

Als je geïnteresseerd bent om eens wat inspiratie op te doen en wat weg te dromen, dan raad ik zeker aan om hier een kijkje te nemen. Niet alleen de lofts zijn geweldig, maar het gehele complex op zich. Er is hier zeker goed over nagedacht. Er komt een Italiaans restaurant ‘Petruzzi’ en een fitnesszaal. Langs het gebouw komt er ook een hele weide in de toekomst.

Het mooiste aan deze lofts was de inrichting, waaronder de mezzanine. Dit is een 2e verdieping die je kunt plaatsen waarbij je echt een open gevoel creëert in je ruimte.

 

Er staan nog enkele lofts te koop, waaronder ook voor een handelszaak. De meeste lofts die nu nog beschikbaar zijn, zijn wind en regenvrij. Dit is de ruwbouw zonder elektriek, water en geen nutsvoorzieningen. Je kan het dus volledig opdoen naar jouw zin. De prijzen voor deze ruwbouw lofts bedraagt tussen de €150.000 en €190.000. Indien je zelf alles aanlegt (de vloeren, elektriciteit, keuken…) moet je een bedrag rekenen van €100.000. Dit wil zeggen dat je met alles aan een bedrag komt tussen de €250.000 – €300.000.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is een fantastisch project, maar toch moet je rekening houden dat er nog zeker wat kosten bijkomen. Aangezien het een gemeenschappelijk gebouw is, is de kans groot dat je gemeenschappelijke kosten zal moeten betalen zoals:

  • De werken aan liften
  • Het onderhoud van het gebouw
  • De ligweide die er in de toekomst zal komen
  • Herstellingen

Daarvoor moet je een jaarlijkse kost bijrekenen.  

Een garage zit ook niet standaard bij de aankoop van een loft. De garage moet je ofwel maandelijks huren ofwel aankopen. Wat zeker ook een kost is die je erbij moet rekenen.

Via deze link: (https://www.immoweb.be/nl/global.Estate.cfm?IdBien=7256276&xgallery=estates&xpage=1) kun je zelf je kosten berekenen aan de hand van een simulatie. Dit gaat nu over de ruwbouw/casco van €150.000. Als je zelf op de website van Immoweb gaat en je zoekt de lofts in Avelgem dan kun je onderaan je maandlasten berekenen. Ik raad dit zeker aan om een idee te hebben van je totale kosten.

Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden vooraleer je beslist om zoiets aan te kopen. Op het eerste zicht was ik verliefd maar de kosten die erbij komen kijken zijn voor ons veel te hoog op dit moment…

Voor zo’n projecten moet je echt wel kapitaalkrachtig zijn om hieraan te beginnen. Ik raad het wel zeker aan om inspiratie op te doen want de uitwerking van bepaalde lofts zijn echt geweldig!

Na het bekijken van deze lofts hebben we veel ideeën opgedaan over hoe we ons huis willen inrichten. Nadat onze voetjes terug op de grond stonden, beseften we echt wel dat we willen gaan voor een vrijstaand huisje met een tuintje. Ik en mijn vriend hebben nood aan een privéplekje waar we buiten kunnen zitten.

De komende blogs/vlogs ga ik dus op zoek naar leuke vrijstaande woningen met een tuintje. Heb je hier ook zelf ideetjes voor? Laat dan zeker een reactie achter!

Comment Box is loading comments...

Take 2

Heykes! Deze keer neem ik jullie mee naar een nieuwbouwproject in Celles. Zeker de moeite om te kijken!

Heb je interesse? Hier vindt je alle informatie.

Charmant huis in Orroir

Chaussée de la Libération 15 – 7750 Orroir

By Eline Dewaele

Hey! Ik ben er weer met een leuk villatje in het landelijke Wallonië. Toen ik het zag staan op de website ben ik meteen een kijkje gaan nemen. Het is echt een huisje met charme en er is echt iets van te maken. Het huis wordt verkocht via openbare verkoop, dit wil zeggen dat je een bod kunt doen. Momenteel staat het bod op €170.000. Dus bieden maar!

Het huis ligt aan een drukke baan, maar je kan meteen oprijden op je oprit. Rondom het huis heb je een uitzicht van ‘WOW’. Ik vond dit echt zalig. Je hebt ook een grote tuin waar zeker wat van te maken is! Het huis staat ook volledig alleen, geen buren 😉.

In de tuin staat er een mazoutketel wat wel iets minder interessant is. Dit wil zeggen dat je die ook regelmatig moet bijvullen en dat kost ook geld… Vanbinnen is er wel nog wat opknapwerk te doen. Wil je weten hoeveel dit zou kosten? Je leest het hier.

Persoonlijk was ik niet te vinden voor de indeling van het huis vanbinnen, maar jij misschien wel?

Indien je interesse hebt in het huis bekijk dan hier alle details en contactinformatie

Close Menu

Like this blog? Share!

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://opzoeknaarmijnstekje.be/ontdek-leuke-stekjes
Twitter
INSTAGRAM